Ingat Kontrak Tapi Tak Wat

,

Kali nie aku betol betol marah.. serius marah.. aku da jalan kan tugas aku si tukang share barang tapi orang nie cakap macam aku lak yang lupe tanggungjawab aku.. da lame aku perhatikan bende nie.. tapi aku malas nak amik tau.. sebab nye aku pikir dia kawan aku je.. tapi dia pulak boleh post dalam facebook macam aku nie bukan rakan share dia..

okey la.. straight to the point la.. sem lepas aku dengan kawan aku da janji yang kiteorang nak gune broadband tapi share.. kirenye aku bayar separuh and dia pon bayar separuh.. tapi da beli, kiteorang gune la .. tapi sampai ujung bulan, dia cakap dia tak ada duet.. dengan ati positif, aku bayar la bil broadband penuh.. yela sebab dia tak ada duet kan.. so aku la bayar..

so next month nye, bil sampai lagi and dia cakap bende same.. aku pon bayar lagi.. time nie memang panas sikit la.. dia gune free, and aku lak tukang bayar.. fedup beb.. pas tue nex month, aku tak bayar tapi boleh gune koata baru sebab yela maybe maxis pikir kami akan bayar full 2 bulan tapi hampeh tak bayar. aku tak bayar sebab duet aku tinggal sikit.. cukup cukup untuk aku je.. so after that, broadband tak boleh pakai sebab tak bayar.. 

yang aku marah gile nye, kawan aku ada duet, tapi abis dekat awek nye.. and duet aku nie abis kat broadband and duet makan aku... wahhhhh.. naek lemak beb.. pas tue naek sem nie, ingatkan kalu duet yayasan dia masok, dia akan bayar broadband tapi tak dapat bayar sebab yayasan dia tak masok.. so tak pasal pasal aku yang kene bayar.. bayar 2 blan kot...full beb.. pas tue kiteorang gune la macam biasa.. tapi nie cerita baru punye.. cerita hari semalam.. kawan aku tak tau koata da renew balek.. pas tue bile dia tau, dia post kat facebook..

sorry.. aku da padam gamba dengan name..

bile korang bace status dia, korang rase ape?? patut tak dia cakap macam tue?? weii la weii.. bil aku yang bayar la.. dia gune free je.. kate nak kongsi duet bayar bil.. tapi kepale laaa.. duet untuk awek.. kalu bini tak pe la.. nie awek yang tak tau kompem jadi bini ke tak.. abis duet kat dia da beratus ratus.. bil 34 ringgit pon tak mampu.. pas tue cakap dengan kawan kawan yang tak ada duet macam nie..

aku tak ada hal la pasal duet nie dengan member member.. member punye pasal, aku tolong je..

wahhhh.. duet untuk member ada ye.. duet untuk bayar bil nye mane.. cakap besar.. tapi bayar tak nak.. ada hati nak bantu orang laen.. aku bersyukur dia ingat pasal kontrak.. tapi dia ada duet, penah ke dia bayar bil.. aku anak orang kampung beb.. aku miskin.. nie pon pinjam duet PTPTN.. kalu duet ptptn aku abis, ko nak bayar ke BIL aku nanti?? laen kali nak cakap pakai otak beb.. jangan pakai mulut manis tapi otak kat lutut.. aiiii geram beb..

"nie special untuk kawan aku.. aku tau ko akan bace blog aku nie.. aku malas nak luahkan bende nie.. tapi ko tak pikir, aku pinjam PTPTN sebab mak bapak aku tak mampu nak tampung pembelajaran aku.. dan duet aku nie bukan untuk ko.. tapi aku.. kite ada perjanjian pasal broadband tue, tapi cume ko je yang mungkir janji beb.. ko boleh post ape ape je kat facebook ko.. orang simpati dengan ko sebab orang tak tau yang ko tak bayar sesen pon.. aku da lame fedup pasal bende nie.. cume aku malas je nak luah kan kat ko.. sebab aku benci carik pasal.. tapi sebab ko da carik pasal dengan aku.. fine.. batal kan je la contract tue.. aku tak kesah.. sebab aku boleh carik broadband laen.. bukan dengan perjanjian kosong ko.. ada duet tapi mane duet tue pegi??? mak ayah aku pon bising sebab aku yang rajin bayar tapi bile ko nak bayar?? tulat?? memang tak la.. da la.. membazir je naek angin ngan ko.. mulut manis.. tapi pikir la sendiri.."

Comments

Popular posts from this blog

Plan Maxis Free Basic Internet

Maxis Free Basic Internet V2

First Day At New Place ^u^