Musuh Saya Sahabat Saya Rempit Saya ( i )



                 selalu nye bile kite dengan je ayat musuh, kite pikir orang tue dengan orang lagi  satu tue hubungan diorang sangat tak baik.. diorang selalu bermusuhan. tak mungkin akan berbaik.. tapi tak pada aku.. sebab bagi aku, dengan musuh aku nie, aku menjadi sangat sangat rapat dengan diorang.. dan bagus nye bile ada musuh nie, diorang tau kelebihan kita dan keburukan kita.. nampak tak gempak disitu.. dan ari nie wat kali pertame, aku memperkenalkan kat korang " Musuh Saya Sahabat Saya Rempit Saya".. hehehehe ;)

1) Mohd Nur Ariff (arep)
     Dia nie bagi aku laaaa kembar aku lagi 1. Asal aku cakap cam tue? sebab dia nie satu bufday dengan aku. tapi hospital dengan mase je laen. tak caye? aku lahir pada 7 Januari dan dia lahir pada 7 Januari jugak tapi mase aku lahir pukul 3.34pagi dan dia pukul 12 tengahari lebih la.. so sape abang sape adik.. da kompem kompem la aku abang dan dia tue adik.. hahahaha.. walaupon kami nie kembar bufday tapi kami bukan adik beradik sebenar pon.. just kembar je pon.. hehehe.. tapi dia nie suke cari gadoh dengan aku.. sebab nye kadang bile aku wat A, dia wat B. tapi dia nie jenis CARING la.. pandai jage ati orang.. tapi bukan pada aku laaaa.. pada orang laen.. hahahahaha.. aku dengan dia nie ada persamaan laen sebenarnye tapi aku malas nak cakap sebab bende nie akan menjatuhkan maruah aku dan dia jugak.. ehhhhhh.. korang jangan pikir bukan bukan pulak okey.. no 18SX okey.. hehehhehe ;)


2) Amirul Faiz (faiz)
Photo     Walaupon aku baru kenal dia nie hampir 5 bulan tapi dia nie geng REMPIT aku dan geng KAKI JALAN dengan aku. asal aku cakap camtue?? haaaaa nie cerita nye.. pada suatu ketika dulu (pehhhh.. ingat nie cerita fairy tale ke ape haaaa.. hahahahhaha.. tapi layan je okey.. ) , aku ada bagi cadangan kat dia yang aku nak pergi JB sebab nak tengok rumah arwah nenek aku.. korang tau mase tue aku kat mane?? kat mane lagi.. kat Muadzam laaa.. tau tak kat ne?? sudahhh.. parah la cam tue kalu tak tau.. muadzam tue kat pahang.. okey da tau da?? okey.. sambung cerita okey.. mase tue aku tak set hari dan mase nak pegi dan dengan sape pon aku tak tau.. last last aku tanye dia same ada dia boleh ikot aku ke tak.. so dia kate boleh.. aku tak ingat bile tarikh nye tapi mase kiteorang nak gerak tue ari jumaat malam sabtu, kiteorang da gerak lambat gile daaa.. dari muadzam kami gerak dekat pukul 9 malam.. gile ke tak.. tapi kiteorang tak ada la gile nak teros ke JB sebab aku cakap ngan dia nak pergi Labis dulu, singgah rumah Mak Long aku.. tapi malang nye mak long aku tak ada sebab dia pergi ke melake sebab anak dia ada konvo esok ari tue.. so pendek cerita kami pon singgah hotel tepi jalan sebab aku da menggantok.. tapi kan.. aku malas nak cerite sebab panjang sangat cerite kiteorang nie.. tapi nak jadi kan cerite la.. dia nie jadi pemandu arah aku dan kami selalu tukar tukar giliran nak bawak moto.. sebab mase tue bawak nye moto 1 je..  hehehe.. tapi dia nie memang terbaek la.. sebab sanggup follow aku ke JB semate mate nak tengok rumah arwah nenek aku.. hehehe.. terbaek la kawan.. aku sayang ko.. hehehehhe..


3) Wan Zufar (wan z)
    Dia nie roommate aku.. dia nie pandai wat aku hanggin jugak kadang.. tapi tue kisah dalam bilik kami la.. tapi dia nie agak cerewet jugak tau bab bab duet dia nie.. kadang tue kalau pergi mane mane, sanggup bawak 50 je.. sebab nak jimat gune duet dia laaa.. tapi aku tak kesah pon, sebab aku kadang belanje dia jugak.. hehehe.. tapi bile aku ada duet je la.. kadang tue dia suke gune duet dia beli makanan dalam bilik kami.. sebab nye, kalu salah sorang daripada kami lapar, makanan tue laaa kami sambar dulu.. tapi ada 1 je makanan tue dia akan lupe kongsi dengan aku.. hehehe.. nak tau?? mr Potato dia laaa.. bile makan tue, dia tak ingat orang da.. da tue dia punye kan.. dia makan je la.. haaaa.. lagi satu, kalau sesape nak kawen dengan dia nie kan, memang korang beruntung sebab dia nie pandai jage duet tau.. jangan risau la bab kewangan, dia nie pandai uruskan duet.. hehehe... tapi pape pon dia roommate aku dan dia nie kadang tak ada la kedekut sangat dengan aku pon.. hehehehe... kan kan wan z kan... hehehhee..


4) Fauzi (Poji)
Photo    haaaaaa... nie lagi sorang.. sahabat aku.. maybe jugak drebar kami berempat (arep, aku, faiz and wan z).. nak tau sebab pe.. kalu kami nak pegi mane mane, dia la yang akan bawak kete dan dia la yang jadi pemandu kami bile nak pergi ke sesuatu tempat tue.. hahaha.. tapi dia nie sanggup berjalan jauh walaupon duet tak ada tau.. sebab dia ada banker.. nak tau sape?? hanya kami je tau sape.. hahahahaha.. dia nie jenis caring jugak sebenarnye.. tapi ada sesetempat tue, dia nie kadang malu tak bertempat.. hahahaha... tapi kan dia nie cool laaa.. sebab nye dia tak kesah sape pon yang susah, dia mesti bantu.. ye tak?? hahahaha.. poji poji.. hahahaha..


5) Tengku Syukri..
     Dia nie salah seorang Musuh aku.. sebabnye dari dulu lagi dia suke bergadoh dengan aku.. kadang tue suke melawan cakap aku.. tapi gadoh gadoh jugak.. tapi dia nie suke cakap straight to the point beb.. tak kesah la sape pon.. memang akan cakap maen lepas je.. tapi kalu bab bawak jalan, dia orang pertame kompem ikot nye la.. hehehe.. walaupon aku tak banyak sangat sweet memory dengan dia nie tapi dia nie kalu ajak berjalan, banyak la tempat best dia akan bawak.. dan korang kompem tak menyesal bawak dia sebab dia kalau berjalan tue, mesti bawak kamera dia nye la.. pastu snap snap la banyak banyak gune camere dia tue.. hahahaha.. tapi awas, rosak sikit, mampus la korang.. hahahaha.. kan Que kan.. hehehe..






Photo6) Jamal
     Dia nie tak ada kaitan dengan geng aku kat atas tue, tapi dia nie salah seorang sahabat aku paling baik dan paling kelakar di dunia.. sebab dia suke wat lawak dengan tangan dia tue.. hahahaha.. tapi dia nie jugak la merupakan seorang sahabat Tahfiz aku mase aku belajar di Tahfiz dulu.. dia nie hebat tau.. sebab sekarang nie dia ada di University Al-Azhar, Mesir. disebabkan dia da hafiz Al-Quran, so dapat la pergi sane.. dan aku serius jelez dengan dia.. dia la SAHABAT TERHEBAT AKU.. aku bangge dengan ko JAMAL..









7) Kamirul
     Dia nie sahabat aku jugak.. baik pon baik.. lagi lagi mase sekolah dulu.. sebab dia dengan aku nie pengawas perpustakaan.. cume yang membezakan aku dengan dia nie, dia geng aku yang pandai la.. sebab banyak ilmu aku dapat daripada dia nie.. dan sekarang nie, dia masih lagi belajar di Maktab Perguruan Kuala Lipis, Pahang.. hebat tak hebat jugak laaa... tapi dia nie kaki buku tau.. bagi je la buku pape pon, kompem dia bace punye la.. dan kompem kejap nye la abis bace buku tue.. hehehehe..



             ada banyak lagi sahabat aku Musuh aku Rempit aku sebenar nye tapi wat mase nie, diorang nie la satu satu nye kawan aku yang paling best berkawan.. dan diorang nie jugak laaa.. satu satu nye kawan yang mungkin la aku takkan lupekan... haaaa.. by the way.. nie baru sikit kawan aku.. ada lagi kawan aku yang syok jugak kalau bawak berjalan dan bergurau nie.. hehehehe.. okey laaa.. aku nak sambung maen games jap.. esok Insya'Allah aku akan sambung lagi.. hehehe.. tapi jangan mengharap tau.. hehehe..

Comments

Popular posts from this blog

Plan Maxis Free Basic Internet

Maxis Free Basic Internet V2

Pengalaman Menjadi Ahli Geng Kaki Seks