Setiap Percintaan Itu Mesti Ada Ujian Ke


mungkin korang rase tajuk tue macam kebudak budakkan tapi bagi aku, bende nie aku pandang serius.. kenape lak mesti aku pandang serius.. okey laaa.. katekan la pakwe makwe korang tengah uji korang, korang tak tau diorang uji macam mane.. tapi bile tengah uji tue, korang gagal lak.. maksudnye same ada korang curang ataupon tak jujur.. paham dok?? tak paham lagi ek..

okey la tak pe.. aku memang saje wat pening pening nie.. memang da niat aku pon.. tapi sape yang paham tue, maksudnye dia penah la tue kene kes macam nie.. tapi yang paham tapi tak penah kene lagi tue pon Alhamdulillah la.. bagus jugak korang nie.. hehehe.. okey la... ujian yang aku maksudkan nye mungkin dari segi yang dibawah nie..

1) Nombor Lain
    mase korang tengah mesej dengan pakwe korang, tibe tibe korang dapat mesej dari nombor lain.. kompem korang tak balas nye melainkan owner yang balas tue, gune ayat same macam korang mesej. mungkin pakwe korang cakap kerdit tak ada, so dia terpakse gunekan nombor kawan dia untuk mesej korang.. mesej punye mesej, last last pakwe korang cakap, dia berhenti mesej sebab nak solat (contoh je). pas tue tak lame tue, ada lagi mesej dari nombor tue, mesej gune ayat same, so mesti la korang ingat pakwe korang kan.. layan punye layan.. tup tup korang dapat mesej dari nombor pakwe korang, dan dia bagitau dia baru topap dan dia tak balas mesej lepas solat sebab dia malas nak pinjam kerdit kawan dia lagi.. tapi dalam mase yang same, owner nombor kawan pakwe korang tue mesej korang lagi dan korang pon layan.. lame lame tue pakwe korang tanye pasal kawan dia ada mesej kat korang korang ke, tapi korang cakap tak. so kat situ bermakne korang da menipu plus curang kat pakwe korang.. tapi korang tak tau, sebenarnye pakwe korang sendiri uji korang dengan member dia..

2) Bagi Member Handsome/Cantik + Kaya
    kate kan korang tengah blind date dengan pakwe makwe korang.. tengah tengah date tue, tibe tibe datang pulak member pakwe makwe korang yang handsome/cun dengan pakaian branded gile gile.. nampak pakaian dia macam mahal je.. mungkin korang ingat kebetulan je, tapi sebenarnye pakwe makwe korang saje je nak tengok korang macam mane.. dalam tengah blind date tue, pakwe makwe korang cakap nak pergi toilet sebab sakit perot, so korang pon amik peluang kenal kenal dan pas no telefon.. bile pakwe makwe korang datang balek, dia wat wat tak tau je macam tak ada pape yang berlaku.. tapi korang tak tau pon, member pakwe makwe korang tue umpan semate mate je.. tapi kalau korang da termakan, makne nye korang da fail da dengan ujian pakwe makwe korang tue..

dalam otak aku ada 2 aspek nie je la dulu.. tapi banyak lagi sebenarnye ujian ada pada setiap pasangan couple baru nie.. yela.. nak testing pakwe makwe diorang punye pasal laa.. tapi kalau la bende nie kene kat korang, jangan lak korang curang dan buta hati dengan pakwe makwe korang pulak.. mane la tau, dia buat macam nie sebab dia pernah kene dengan ex diorang sebelum nie.. dan korang pulak, jangan la cepat terase.. pasti ada reason nye.. tapi kate kan la korang la pemberi ujian nie, jika pakwe makwe korang tinggalkan korang, jangan salahkan dia sebab fail ujian korang.. tapi korang la yang JAHIL sangat..  pergi uji orang tue wat pe.. kan da kene.. padan muke.. jangan salahkan couple korang lak yee.. sape suruh uji diorang.. hahahahaha..

Comments

Popular posts from this blog

Plan Maxis Free Basic Internet

Maxis Free Basic Internet V2

First Day At New Place ^u^