People Said We Listen



Bile orang berkate tentang seseorang yang kite kenal, kite dengar dulu apa yang nak dikatakan oleh dia.. Bile orang mengata tentang diri kawan kite, kawal dulu marah tue.. Kite dengar dan biarkan dia berkata sampai abis ayat dia.. Lepas dia dah abis cakap tue, baru laaa kite start membahas dengan nada rilek dan muke senyum.. Tapi ini kisah aku dengan kawan aku.. Dia cakap tentang kawan aku dan aku mengerti apa yang dikata kan oleh dia.. hehehe..

Kawan aku nie seorang yang baik.. Ambil berat tentang kawan dia.. aku paham apa yang dia nak sampaikan.. Dan apa yang dia katakan, mula mula aku malas nak mengiyakan apa yang dikatekan oleh dia.. tapi bile aku pikir pikirkan apa yang dikatekan oleh dia, baru aku paham kata kata dia..

Dia tanye aku tentang ciri ciri orang yang aku suka.. aku pon bagi lah tau.. memandangkan aku nie jenis open.. aku tak kesah berkongsi cerite ciri ciri aku suka.. lepas tanye tue, dia tanye orang yang aku suka tue ada ke ciri ciri tue, aku cakap ada sikit kot.. pas tue kawan aku  pon bagitau orang aku tue jenis macam mane.. aku dengar je laa..

dia kate kawan aku nie sebenarnye jenis memilih.. dia memilih jodoh dia sape.. tak kire orang tue macam mane pon kawan aku suka, bende pertama dia pilih rupa.. aku dengar je.. angguk pon ada jugak.. kalau aku suka dia pon, dia memilih kawan sahaja.. tapi kalau orang lain, muka hensom, only a few second je.. teros couple.. boleh ajak kuar pegi mane mane saje.. nak jumpe family pon boleh aja.. sebab suka saja, dia ikut je.. aku pon angguk.. bukan pe, ada benarnye kate kawan aku tue.. sebab sape sape pon akan memilih rupa dulu sebelum nak tanye bende lain.. aku open.. kau hodoh, aku still tanye pasal kau.. kau sombong bodoh, nasib kau laaa minah oiii.. tue aku..

dia cakap lagi, kerap kali ke aku mesej dan sape paling banyak mesej, aku cakap laa aku.. kemudian kawan aku cakap... kalau aku fikir dia still kawan aku lagi, better kawan je laa.. jangan pikir pape.. tapi andai kate aku masih suke dia lagi, baik tinggalkan je.. sebab aku hanye tempat lepasan dia je.. aku still tak balas lagi.. tapi ada betol nye.. tapi aku tak bahas pon.. bukan apa, aku da besar, bab couple couple nie da cukup membosankan aku da.. ape yang aku dapat, aku dapat sakit aty ada laa.. sebab tue laa aku da tak couple.. hehehehe..

tapi lame lame tue, aku pon cakap laa dekat kawan aku.. andai kate kawan aku yang aku suke tue memang sama seperti dia cakapkan tue, aku redha je.. sebab jodoh bukan di tangan aku.. tapi di tangan Allah.. kalau dia memang nak kan jodoh dia macam apa yang dia nak, bior ler.. lantak dior lee.. aku pon bukan mengidam nak kawen awal awal.. lagipon bunga bukan sekuntum.. berkuntum kuntum kat luar sane.. berlambak.. pilih je laa nak macam mane pon.. ada je.. yang aku suka tue, mungkin mainan jin semate mate.. bior je.. aku dah putih mate da pon nak suke orang tue.. ape yang penting sekarang, tumpukan pada mase depan.. jangan pikir jodoh.. nanti ada laa tue.. macam tue laa aku bagitau kawan aku.. rilek je.. by the way, only some people, i show them my ketidakmatangan diri aku nie.. sebab i want jugde them by my look.. if they take it bad side, then dengan rela hati, aku tak kesah kalau diorang tak nak kawan dengan aku.. hahaha.. tapi kalau they take positive thinking, then secare tak langsung, aku selese kawan dengan dia.. hehehe.. dan itulah prinsip aku pegang sejak berzaman.. hehehe..

Comments

Popular posts from this blog

Plan Maxis Free Basic Internet

Maxis Free Basic Internet V2

Hilangkan Bau Cili Giling / Cili Boh