kepercayaan???

Assalamualaikum..


ari nie lambat gile idea nak masok..aduhhhh...tapi tue la...susah nak congkel idea nie kuar...tapi kan..tak tau nape bob tibe tibe je nak merepek pasal kepercayaan nie...nie tak ada kaitan dengan agama okey...bob tak sentuh pon dalam isu tue sebab bob tak pandai la...soe la okey..

nape ek tibe tibe bob nak cite pasal kepercayaan nie???kepercayaan nie dalam bahase pendeknye PERCAYA...sume orang tau kan percaye tue maksud nye pe???kate tuan kamus bahase,percaya tue bermaksud kite yakin dengan orang tue..mempercayai orang tue..

so per yang bob nak cakap kan nie..sebenarnye bob da ilang keyakinan dengan seseorang..event that dia baek,cepat gelabah tapi kan bob da tak caye dia..awat lak bob tak caye dia..sape lak orang yang bob cakap tue..tak ada pape sebenarnye dengan orang tue..

tapi bob nie BODO la kate kan..percaye dengan dia..bob nie kalu berkawan dengan sesape pon walaupon baru 3 ari kiteorang berkawan,bob beri kepercayaan bob pada dia..tapi tue la..kepercayaan bob tue dia salah gune..dia mempergunakan kepercayaan bob tue pada orang laen..mean dia khianati bob..

kisah dia macam nie..bob ada bagitau dia yang bob nie kaye dengan SOFTWARE yang mahal la kalu nak mendownload tue..yang tau bob ada software mahal tue cume dia je..kat ner bob simpan tue rahsia la..tapi kan ari tue ada student gurl datang kat bob dan dia kate dia nak software bob..bob cakap bob tak ada software pon..kalu ada pon banggang banggang je...tapi dia tau bob ada 1 software yang mahal tue..contohnye CYBERLINK POWERDIRECTOR 10..wat pengetahuan sume..software tue sebenarnye lame tau nak mendownload..amik dalam 4 ke 5 ari baru siap download..tapi tue la..bob benggang sebab yang tau bob ada software tue cume dia je..tapi nak wat camner..bob pon cakap la..bob tak ada..kalu ada pn,cume si fulan nie jer ada..pas tue...dak pompuan nie merajok..bob pon blah la..kejam kan bob nie..lepas tue bob da tak caye dengan member bob tue..bahaye tol

tapi kan..bob nie senang je nak percaye dengan sume orang tapi 1 je yang bob conform benci kat orang tue kalu dia wat macam member bob..aiiii...lurah idup kan....tak boleh caye sangat dengan orang nie..dulu kapel pon,bob caye dengan dia tak lame pon sebab ada sekali tue budak laki angkat..pas tue dia paham paham je la...last last..da bob malas nak amik tau da..hehe

adehhhhh...bob da start merepek lagi...arggggghhhhhh..bahaye nie..okey la..nak pergi makan ubat..adehhhhhhh..



Comments

Riben Nobella said…
Yup..lumrah hidupp..jangan percaya 100% even dengan membe baik..manusiakan..pengajaran buat anda dan saya :DD

Popular posts from this blog

Plan Maxis Free Basic Internet

Maxis Free Basic Internet V2

Hilangkan Bau Cili Giling / Cili Boh