Tutorial : Letak Radio Era Dalam Blog

Assalamualaikum..tengku tengok belog bob nie tak ada tutorial..tapi tak per la.. kali ini tengku wat 1 tutorial terbaru, letak radio Era dalam blog. (Apa? Radio Era dalam blog? Hehehe... Macam best jer bunyi dia...!) Bila dah ada radio kat dalam blog korang sendiri, tak ler korang sendiri, dan 'peminat-peminat' blog korang rasa bosan bila tengah membaca blog korang nanti,...hehehe.... Sambil mendengar lagu dan melayan celoteh dj-dj, dapat jugak korang dengar berita terkini dan isu semasa yang berlaku di sekeliling kita ni.... 
Macam mana cara-caranya?  

  1. Log In > Dashboard > Nama Blog > Layout > Add a Gadget > HTML/JavaScript 
  2. Copy kod di bawah ini, kemudian paste ke kotak kosong HTML/JavaScript 



"
era.fm
width="200" height="170">
                   
                   
                   
                   
                   
                 

"

 
Kemudian, save. Dah siap.

Comments

Popular posts from this blog

Plan Maxis Free Basic Internet

Maxis Free Basic Internet V2

Hilangkan Bau Cili Giling / Cili Boh