Sikap Blogger Sekarang

Assalamualaikum..

da lame bob tak update blog nie..tapi bob ucapkan ribuan terima kasih pada En Tengku..
ye la..dia sanggup melawat bob kat hospital Seremban..
banyak banyak kawan bob,dia la yang sudi melawat bob..huhuhu
kalu tak dia la..
agak agaknye bob kesunyian kat hospital tue..
bukan bob je yang sunyi..
tapi belog bob jugak sunyi..
hehehehhe..
dan
petang tadi Alhamdulillah doktor bagi bob balek umah...
kalu ikutkan doktor tak bagi balek umah..
doktor suruh tinggal lagi kat hospital tue..
tapi bob tak nak sebab luse nanti bob da balek poli da..
huhuhu..
oke la..skip pasal tue..
nie bob nak cakap sikip pasal blogger sekarang nie..
demi nak ramai follower sanggup menipu..
sangat sangat pentingkan diri..
terutame lepas dia da wat churpchurp,nuffnang 
dan
macam macam lagi laman yang boleh mendatang kan duet..
bukan bob nak marah dengan diorang nie..
tapi agak agak la nak wat macam tue kan..
dan tadi bob singgah jap kat group FB
group Diari Sahabat Blogger..
kat situ ada sorang blogger tegur blogger yang laen..
nie yang dia post kat group tue..
Kenapa la ade juga Blogger yang sanggup menipu Dalam Dunia Blogging ni..
taksub sangat Untuk dapatkan follower yang banyak sampai lupa tujuan asal berbloging.. HORMATI la blogger lain... Jangan sampai menipu..
Ramai juga yang aku jumpe kat group blogger2 ni....

1. Yang Buat contest tu. biar la Jujur.. tak payah nak menipu2 ni... kalo awk dah tiru org punya pape ke, credit je la... siap nak buat drama bagai =,='
2. kepada adik2 blogger. hmm ni akak nak nasihat kan. Hormati la blogger yang lebih tua. jangan mengunakan kata2 yang kasar.. sy tau banyak adik2 bloggerkat sini yg hormat kat orang tua.. tapi sy cuma nak point some of adik2 blogger yg agak keterlaluan..
3. 'follow me follow back' yg paling tak boleh belah org yg same akan copy paste kat setiap entry 'done follow u, follow me back' padehal die tak follow pun.. and mcm2 lagi la.. HORMATILA Sesama sendiri. kita kan blogger.. so kena JUJUR. x baik MENIPU...

=,='
 
 betol ape yang dia katekan tue..
ramai sekarang blogger yang sanggup menipu..
contohnye la..
churpchurp boleh datangkan duet kalu ramai blogger yang follow blog kite kan..
so dia pon gune la tektik buruk tue..
Ya Allah..
agak agak la..belog bob nie tak cantek pon..
tapi kan..
tak penah lak bob wat pekare keji tue..
so kalu korang nak duet dari churpchurp ke nuffnang ke..
wat la care yang halal..
jangan la gune care keji tue..
kalu korang tak wat macam nie..
tak kan ada yang mengikut korang kan..
betol tak..

jangan lupe komen tau..hehehe

Comments

syasyajohan said…
yep...tak boleh bah tinggalkan link churp2 or nuffnang kat link shoutbox.
biasenye bdk2 kecik yg tulis follow u,follow me back
tue la...masing masing mate duitan kan...nak duit banyak..terok betol

Popular posts from this blog

Plan Maxis Free Basic Internet

Maxis Free Basic Internet V2

Hilangkan Bau Cili Giling / Cili Boh