Cinte Kite Pada Si Dia

Assalamualaikum...


kadang kadang kan bile kite suke seseorang tue, kite kene banyak berkorban..tak kire ape pon janji kite ada wat sesuatu untuk dia..tapi jangan pulak kite membuat perkare bodoh lak..

kite sayang sayang gak dia..tapi jangan kite lebih lebih..maksud aku, jangan lak kite lupe pada parent kite.. jangan kite lupe sape yang cipta kite.. kan baek kalu jarang kite dengan dia jaoh..event kalu dia tinggal di Japan ke, UK ke, London ke tak pe..cinte jarak jaoh lagi mulia dari cinte jarak dekat..

bukan aku nak cakap cinte jarak dekat tak baek tak bagus..tapi kalu kite cinte jarak dekat, kite boleh elak perkara yang dilarang Allah S.W.T... yang dekat pon boleh jer wat.. tapi susah nak elak dari sume tue.. kadang sampai tersentuh tangan la..pas tue siap amik gambar berdua la.. paling teruk kite akan bersentuhan dengan dia..

kalu dia duduk jaoh seperti antara Pahang dengan Perak..oke je tue.. kalu kite windu dia, kite tanye la kabar dia di handphone ke Facebook ke Twitter ker... tak pon bace la blog dia kalu dia ada.. dan lagi baek lepas solat kite mendoakan dia..tue lagi afdal kan.. romantik pon romantik..

tapi zaman sekarang nie, kalu nak cakap pasal romantik la.. mesti la ada yang cakap, bawak la si dia pergi makan ke tengok movie ke bawak dia jalan jalan tempat tempat yang menarik ke.. tapi kalu ikutkan romantik paling best ialah kalu kite selalu mendoakan si dia.. tak salah pon kalu kite nak bawak dia berjalan jalan di tempat tempat yang menarik, bawak la.. tapi beringat la pantang larang Allah S.W.T..

Insyaallah.. hubungan kite dengan dia akan berkekalan malah akan dapat keredhaan Allah S.W.T... semase dengan dia, jage la solat bile sampai waktu nye.. jangan pulak bile bersame dengan dia kite melalaikan solat kite..biar je dia tunggu kite, janji kite jage solat kite dan hubungan kite dengan Allah S.W.T.. kalu la kite melalaikan nye.. ingat la kemurkaan Allah S.W.T. lagi dasyat daripada kemarahan si Dia...

ape yang korang bace nie bukan lah info dari aku copy dari mane mane..tapi nie luahan ati aku.. aku bukan la lelaki yang alim dan soleh malah aku sendiri tak pandai bab agama nie.. tapi tujuan aku meluahkan nie adalah aku nak bagitau dan nasihatkan korang.. kite boleh berkapel tapi jangan lah sampai kite melupakan Allah S.W.T..hehehehe

Comments

Popular posts from this blog

Plan Maxis Free Basic Internet

Maxis Free Basic Internet V2

Hilangkan Bau Cili Giling / Cili Boh