Gamer Hebat Tercantik Jepun Nie Adalah Seorang Lelaki

Assalamualaikum


Percaya tak korang kalu aku cakap kat jepun nie ada seorang lelaki berwajah cantik seperti perempuan tapi hebat dalam permainan Street Fighter?? Kalu nak tau, Kayo Satoh atau yang biasa dikenal dengan Kayo Police merupakan seorang model cantik sekaligus pemain Street Fighter terbaik di Jepun. Namun ternyata, dia bukanlah seorang wanita.

 

Dalam salah satu acara televisyen Jepun bertajuk Majotachi no 22ji, Satoh mengungkapkan bahawa dia terlahir sebagai seorang lelaki. Rahsia ini sengaja ia beritahu lantaran semakin marak gosip yang menyebut dirinya telah berganti jenis kelamin.


"Itu benar, saya adalah seorang lelaki," kata Satoh, seperti dilapor Kotaku dan dikutip detikINET.



Selama beberapa tahun Satoh bekerja sebagai model di suatu majalah fashion dengan identiti palsu. Tidak ada rakan model atau editor majalah tersebut yang mengeahui jenis kelamin asli Satoh.



Selain sebagai model dan presenter acara game, Satoh juga dikenal sebagai gamer terbaik pemain Street Fighter. Konon hingga saat ini belum ada yang mengalahkan kepiawaiannya memainkan game tersebut.

Comments

Yuyu Zulaikha said…
wahhh cute nya muka
rupe dy macam pompuan tapi dia lelaki...gile la.cute

Popular posts from this blog

Plan Maxis Free Basic Internet

Maxis Free Basic Internet V2

Hilangkan Bau Cili Giling / Cili Boh