Hajat Family Aku Untuk Aku ( Versi Jodoh )



Aku mungkin nampak macam manje dengan family aku.. tapi aku sebenarnye aku mane manje dengan family aku.. aku sendiri ada gelaran dalam rumah aku... tapi tue pon bile aku pegang something laaa.. sape yang kenal aku dari dulu tau laaa... sape yang bace blog aku daripada awal, korang tau laa gelaran tue.. tapi da tentu laa gelaran tue adalah sesuatu yang sakit pada diri aku.. hahahaha..

Okey laaaa... Back to my entry, ari tue aku ada bergurau gurau dengan mak aku, dan akak aku.. aku ada 3 orang kakak.. dan aku ada tanye diorang sume.. soalan aku biase je.. tapi sensitif bile dengar jugak laaa... lagipon aku tak kesah pon siape jodoh aku dan ape kelebihan dan kekurangan jodoh aku tue.. sebab siapa pon jodoh aku tue, aku terima seadanya.. hehehehehe..

nie perbualan aku dengan mak aku...

Aku: "Mak, kalau dib (panggilan aku dalam keluarga aku) ada seorang jodoh, mak nak jodoh dib tue macam mane??"

Mak aku: "mak tak kesah sape jodoh kau.. tapi ape yang mak nak dia pandai memasak, tutup aurat dan jage solat. tue je mak nak.."

Aku: "tapi kalau jodoh dib tue tak pandai masak tapi pandai amik ati dib, boleh tak?? contoh nye laaa bile dib ceritekan something seram, dia akan menangis kemudian mule la keluar suara manje dia.. dib suke orang macam tue.. tapi dib mane ada jodoh sape sape sekarang nie.. lagipon kan dib kan pandai masak.. cakap je nak makan pe, dib masak je untuk kite sume.. lagi lagi nasi goreng special dib tue.. hahahaha.."

Mak aku: "tak boleh.. kalau dib sakit nanti macam mane? tak kan dib nak pegi masak sendiri kot.. kalau dib patah kaki tak boleh jalan, dib nak masak ke?? sebab tue laaa mak nak dib pilih yang pandai masak.. yang reti masak sikit pon jadi laaa.. takkan laa kau nak makan merajuk bini kau setiap ari kot.. boleh mati kebulur nanti.. mak tak amik tau nanti tau.."

Aku: "hahaha.. yela mak.. kalau dib dapat yang tak reti masak pon, mak jangan marah ek.. nanti dib ajar bini dib masak.. tapi tunggu bile dib dapat jodoh dib nanti laaa.. kalau tak dapat jugak, hidup single pon jadi la mak.. hahahaha.. dib kan pandai jage diri.. hehehehe.."

Mak aku: "pandai jage diri konon.. mak tak kesah sape jodoh kau.. tapi jangan pilih yang suke sedekahkan badan dia pada orang sudah laaa.." mean: yang tak tutup aurat laaa..

Aku: "okey mak.. dib pilih yang mak suke.. tapi yang tembam kot dib pilih.. sebab orang tembam je suke dib.. tue pon kalau suke.. tapi kebanyakkan nye mane suke dib.. diorang pilih yang hensem je.. anak mak nie tak ada awek pon.. hahaha"

lepas borak dengan mak aku.. aku teros blah daripada dapur.. malas nak ganggu mak aku buat keje.. hehehe..

aku jugak ada borak dengan ketiga tiga akak aku.. bende yang same jugak.. tapi nie la jawapan dia...

Akak Sulung aku..
"akak tak kesah sape yang jadi bini kau tue.. tapi akak nak dia pandai masak laaa.. cantik tak cantik tue akak tak kesah.. tapi tutup aurat and jage solat.. tue yang penting.. kalau tak, kau jangan harap nak kawen.."

akak kedua aku
"akak tak kesah.. yang akak nak dia jage solat, tutup aurat, pandai jage hati kau.. dan paling penting, pandai amik ati mak abah.. tak kan kau nak amik yang kasar.. akak tak suke orang macam tue.."

akak ketiga aku:
"akak tak kesah pasal bini kau tue.. tak pandai masak tue, dia boleh belajar.. janji dia tak gedik gedik.. akak benci orang macam tue.. kalau boleh akak nak dia pandai bergusti.. biar dia tumbuk tumbuk badan kau sampai kurus kalau kau buat hal dengan dia.. hahahahaha"

hahaha.. kebanyakkan sume tak kesah macam mane jodoh aku tue.. tapi diorang nak tutup aurat, jage solat.. sebab yang tue kan memang penting pon.. tapi kan.. nak buat ape aku cakap pasal jodoh nie ek?? bukan aku gelojoh lagi nak carik jodoh nie pon.. lebih baik aku tumpu kan pada impian aku.. ada jodoh pon, mungkin aku akan sakitkan ati dia je.. baik aku single hingge laa impian aku tercapai, barulah aku pikir pasal jodoh aku.. hahahaha..

*sorry.. aku kene tulis cerite nie.. sebab blog aku nie kan memory aku jugak.. mane tau kot kot aku terlupe pasal bende nie... nanti boleh laa bace cerite aku nie semule kan.. hahahaha...

Comments

Popular posts from this blog

Plan Maxis Free Basic Internet

Maxis Free Basic Internet V2

First Day At New Place ^u^