Please Make The Right Choice



Ini bukan entry pasal aku tapi pasal komputer.. bosan laaa kalau asik cerite bende bukan menjadi kenyataan.. redha je da bagus.. lagipon kalau laaa benar jodoh aku di usia aku nie, aku terima je.. tapi tue kalau ada laaaaa... aku malas nak cakap pasal tue.. membazir je.. baik aku kongsikan cerite aku semenjak aku menjadi technician komputer nie..

well pasal virus, korang dah pon tau antivirus yang bahaye semalam.. dan ari nie aku nak cerita kan tentang komputer yang patut korang gune dan komputer yang tak patut korang gune.. nie bukan laaa entry anti jename komputer.. cume nak peringatkan korang tentang penyalah belian komputer akan menyebabkan korang merane nanti.. serius..

aku tak nak cakap  jename komputer tue laa.. bahaye kalau cakap kang.. kang ada jugak yang buat report pasal blog aku kan.. sia sia je kang blog aku nie.. hahahaha.. okey laaa.. back to our topic.. sekarang nie kalau nak beli komputer, mesti korang cari i5 laa, i6 laaa, tak pon i7... betol tak.. bagus pemilihan korang tue sebenarnye.. tapi laju mane core computer tue, mesti korang pilih yang paling murah kan.. hahahaha.. kalau aku jadi korang pon, aku pon beli yang murah jugak.. tapi setiap komputer yang intellectual nye yang besar dan murah ada kelemahan nye jugak..

contohnye korang da beli selame 3 bulan, lepas tue korang install software laa games laaa and tak lame tue komputer korang ada masalah.. dah kompem kompem laa korang anta kat technician or kawan korang yang pandai komputer kan.. memang betol setiap komputer mesti ada masalah.. tapi ape yang aku nak katekan ialah jangan laa korang beli komputer yang murah.. sebab yang murah murah nie ada kelemahan nye yang sangat besar.. dan komputer korang boleh cepat rosak tau..

komputer yang mahal nie walaupon ianye mahal, tapi quality dia bagus.. tapi kalau korang nak beli komputer, tanye laa yang keje kedai komputer tue pasal komputer korang nak beli tue.. jangan pulak beli core besar tapi nak murah.. sekali da rosak, amik ko.. merane hidup... hahaha.. tapi mase korang  beli komputer, sambil  sambil tue tanye laaa kat pekeje tue, tengok laa cara dia bercerite.. kalau rase macam was was, tak yah laaa beli.. rosak kang, bukan owner nak tolong pon.. kalau ada, alhamdulillah laaa.. hehehehhe...

okey laaa korang.. aku da tahap mengantuk gile gile dasyat nie.. aku nak masok tidor dulu.. mengantuk laaa beb.. sorry ek.. :)

Comments

Popular posts from this blog

Plan Maxis Free Basic Internet

Maxis Free Basic Internet V2

Hilangkan Bau Cili Giling / Cili Boh